Wordt de leider
die je echt bent

Resultaat.
Plezier.
Voldoening.

Haal het beste
uit jouw team

Als leider is het jouw belangrijkste taak om het beste uit jouw team te halen of nog liever: een team te creëren dat het beste uit zichzelf haalt. Maar in de dagelijkse praktijk is er vaak minder aandacht en tijd voor teamontwikke-ling. loopt tegen uitdagingen aan in en met je team. Je verlangt ernaar om de beste leider te zijn voor dit team en het team te begeleiden in haar ontwikkeling. Maar hoe doe je dat? Dat is waar Soulful Leadership jou bij helpt.

Betere samenwerking
Meer impact
Meer energie en voldoening

Jouw volgende stap begint hier

Plan een online kennismaking in. Tijdens deze online kennismaking kijken we samen naar waar jij nu staat met jouw team en waar je naartoe zou willen. Ik vertel je wat meer over mijn werkwijze en deel mijn eerste ideeën bij jouw vraagstuk.

Een succesvol team is een Soulful team

Ondanks dat elk team uniek is, delen succesvolle teams een aantal kenmerken. Deze teams noemen wij Soulful teams. Zij werken vanuit bezieling. Ze weten hoe ze hoofd, hart en handen met elkaar moeten verbinden. De kenmerken van een Soulful team zijn de bouwstenen waarmee we werken. Hoe zou het zijn als jij jouw team in staat stelt om het beste uit zichzelf te halen?

Soulful teams

vertrouwen mensen elkaar volledig (Trust)
voelen ze zich verbonden met elkaar (Together)
zijn taken, rollen en wat ze van elkaar verwachten duidelijk (Clarity)
voelen ze zich verbonden met het gemeen-schappelijke hogere doel (Purpose)
kan elk individu met haar talenten een impactvolle bijdrage leveren (Impact)

Een uniek teamtraject

Elk team is uniek en bevindt zich in een andere ontwikkelingsfase. We ontwikkelen daarom samen een Team Quest die volledig aansluit op waar jouw team nu staat en waar jij naar toe wil. In dit traject maakt jouw team een transformatie door en maken ook de individuele teamleden een flinke groei door. Na dit traject: loopt de samenwerking beter staat het team met wat het brengt steviger in de organisatie wordt er meer impact gecreëerd en meer plezier ervaren.

Na dit traject:

loopt de samenwerking beter
staat het team met wat het brengt steviger in de organisatie
wordt er meer impact gecreëerd en meer plezier ervaren

Voor wie en wanneer

Elk team kan een ontwikkeling doormaken en haar impact vergroten. Situaties die zich bij uitstek lenen voor jou als leider om met jouw team een Team Quest te starten:

Je bent de leider van een nieuw ‘team’ - je wil graag van deze groep mensen daadwerkelijk een team maken. Je weet dat er meer voor nodig is dan teambuilding.
Je bent de leider van een bestaand team - je wil de samenwerking binnen het team verbeteren. Je ziet dat de échte synergie in het team nog ontbreekt.
Je bent de leider van een team dat haar potentieel nog niet bereikt. Je weet dat er met jouw team meer mogelijk is, dat jullie samen met meer voldoening tot betere resultaten kunnen komen.

Deze leiders gingen jou voor…

SOULFULL LEADERSHIP WERKT VOOR:

Waarom Soulful Leadership?

Leiders helpen om vanuit hun eigen bezieling leiding te geven. Zodat zij een impactvolle bijdrage kunnen leveren aan wenselijke organisaties. Organisaties die we onszelf, onze kinderen en onze kleinkinderen toewensen. Soulful Leadership heeft als missie om Soulful Leaders met elkaar te verbinden, elkaar te inspireren, versterken en aan te moedigen. Zodat we in de samenleving een stap van angst naar Liefde kunnen zetten.

Ontvang gratis e-paper

10 Leiderschapsvragen

Lorem ipsum op basis van wandelgesprekken met 40 leiders en 150+ coachingsessies lorem ipsum. De rol van de leider Hoe je optimaal leiding geeft Hoe je jouw persoonlijk leiderschap versterkt

Hoe je optimaal leiding geeft
Hoe je jouw persoonlijk leiderschap versterkt

‘Maandelijkse leiderschapsinspiratie, audite premodit is as nobis maiorep tatus, auda si as doloreiur. Quiate auditiuntium’

Houdt mij op de hoogte!

Lorem ipsum op basis van wandelgesprekken met 40 leiders en 150+ coachingsessies lorem ipsum. De rol van de leider Hoe je optimaal leiding geeft Hoe je jouw persoonlijk leiderschap versterkt