Coaching en hulp vragen; zwaktebod of krachtbron?

Tegenwoordig lijkt het steeds gebruikelijker te worden om hulp te vragen of te zoeken. Toch merk ik aan leidinggevenden die ik coach dat hier nog schroom, schaamte of zelfs angst omheen kan zitten. Wordt coaching en het vragen om hulp gezien als zwaktebod of juist als krachtbron?

 

Veel leidinggevenden hebben het idee dat zij zijn aangesteld om altijd te moeten weten wat er nodig is en wat er gedaan moet worden. Zowel inhoudelijk als in het aansturen van hun team of organisatie. Het kan als een zwaktebod voelen wanneer zij hier niet aan kunnen voldoen en zijn soms zelfs bang om ‘niet goed genoeg te zijn’.

Misschien is dit in meer of mindere mate ook herkenbaar voor jou?

We worden opgevoed, opgeleid en vooral ‘klaargestoomd’ in onze maatschappij als individuen, die in staat moeten zijn om zelfredzaam te zijn. Wat als je het niet alleen hoeft te doen? En jouw kracht als leider niet is om zoveel mogelijk zelf uit te zoeken of alleen te moeten ervaren? Maar juist te vragen! Durf jij hulp te vragen aan je partner, omdat je even niet zo lekker in je vel zit? Durf jij hulp te vragen aan jouw medewerkers, omdat je inhoudelijk niet ziet wat de oplossing voor een bepaald vraagstuk is? Durf jij hulp te vragen aan je kinderen, omdat je even niet goed weet hoe je met ze om kunt gaan?

In mijn coachgesprekken merk ik dat leidinggevenden het vaak met hun hoofd wel weten, maar het niet voelen. Pas op het moment dat zij daadwerkelijk voelen dat zij goed genoeg zijn -ook wanneer zij hulp vragen- ontstaat er ruimte. Ze kunnen experimenteren met controle loslaten. Ze kunnen meer doen waar zij zelf goed in zijn en waar zij enthousiast van worden én hierdoor dus meer ruimte geven aan hun medewerkers.

Naar verloop van tijd zien zij zelf dat hulp vragen niet alleen henzelf iets biedt, maar dat zij daarmee ook anderen de mogelijkheid geven om zich waardevol te laten voelen. Ze worden moediger en ervaren meer ruimte om hun eigen potentie te benutten.

Coaching en hulp vragen als krachtbron dus!
En dat is waar leiderschap.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.