Soulful Leadership

Het ontstaan van Soulful Leadership

Soulful Leadership is leiderschap vanuit de kern van wie je bent. Het gaat over authentiek zijn, over van binnen uit jezelf leren kennen. Net als in de Soulmuziek gaat het over jouw eigen ritme en bewegingen ontdekken. Het gaat over luisteren, dromen én doen.

 

Hoe het begon

Terug naar begin maart van dit jaar, de persconferentie van de minister president… “we gaan naar een ‘intelligente lockdown’”. Ik had geen enkel idee wat dat betekende. Wat ik binnen een paar dagen wel wist, is dat dit -net als iedereen- enorme impact zou hebben op mijn privé en werkzame leven. Privé betekende het vrijwel meteen dat ik mijn moeder niet meer kon zien (ze heeft een chronische longziekte). Qua werk betekende het per direct dat alle klant- en coachingafspraken werden afgezegd. Al snel werd duidelijk dat het voorlopig zou leiden tot een vrijwel lege sociale- en werkagenda.

Soul searching

Ondanks alle persoonlijke uitdagingen die hiermee gepaard gingen, was het voor mij ook een hele mooie tijd. Een tijd waarin mijn ideale wereld met een grote stap dichterbij kwam. Mensen die (inclusief ikzelf) minder gehaast waren, meer naar elkaar omkeken en bewust werden van de wereld waarin we leven. Én er was ruimte voor diepere Soul searching; leef ik zoals ik écht wil leven? Een grote vraag, maar wel één waarvan ik voelde dat juist deze tijd erom vraagt om dit soort fundamentele vragen aan jezelf te stellen. Uren en uren wandelen; met mijn hond op het strand, een rondje Singel (Utrecht) of door een lege stad. Ik kwam tot het inzicht dat ik nóg meer vanuit mijn hart keuzes wilde maken, me nóg minder wilde laten beperken door overtuigingen van mezelf of die van anderen. Om te gaan staan vanuit mijn eigen kracht om zo mijn eigen verlangens te volgen.

Afscheid nemen

Ook ben ik Soul searching gaan doen voor mijn werkzame leven. Als ondernemer in ‘100 dagen Groei’ had ik vorig jaar -samen met mijn compagnon- een goede kick-start gemaakt om professionals in 100 dagen tijd te helpen een grote groeistap te maken. Tijdens het wandelen kwam ik er echter achter dat zowel de samenwerking als de invulling van dat concept niet meer aansloten bij wat ik écht wilde doen. Net nu ik met mijzelf had afgesproken om echt te gaan staan voor wat ik wilde, vanuit mijn hart… Een mooi, maar vooral ook confronterend inzicht. “Je gaat in deze tijd toch geen afscheid nemen en de weinige ‘zekerheid’ die je hebt achter je laten?” Het leek alsof er geen keuze was in het antwoord op deze vraag. Het antwoord was helder; “ja dat ga je wél doen!”

Er wordt in deze tijd vaak gesproken over een ‘reset’. Ik heb die knop ingedrukt! Het is tijd voor: Soulful Leadership.

Soulful Leadership

Wat het dan is, wat ik écht wil doen? Ik wil leiders/leidinggevenden (directeuren, managers, ondernemers) helpen om zichzelf, hun teams en organisaties ‘Soulful’ te leiden. Soulful Leadership gaat over het combineren van hart en hoofd, vanuit bezieling richting kiezen, kansen zien en écht doorpakken. Want juist deze tijd vraagt om terug te gaan naar de kern (de Soul). Dit geldt voor iedereen, maar de impact van leiders/leidinggevenden is significant groot. Het is nu de tijd om opnieuw te leren luisteren en te kijken, om diep in verbinding te zijn met jezelf, om voorbij alle angsten en beperkende overtuigingen te kijken. En dát is waar ik mee wil helpen. Dát is waar ik het verschil wil maken.

De afgelopen maand heb ik al een mooie start mogen maken door vanuit Soulful Leadership een Management Team van de gemeente Hilversum te begeleiden in een tweedaagse Soulful Teams sessie. Zij hebben hun kompas scherp gesteld en weten nu wat er van hen gevraagd wordt als leider en als leiderschapsteam. De bezieling is terug en er is positieve energie om de gewenste veranderingen te realiseren.

Impact realiseren

Juist in deze tijd is het belangrijk om terug te gaan naar je eigen kern en de kern van je organisatie. Om zelf de leiding te nemen, koers te bepalen en hiervoor te gaan. Ik help je graag om jezelf, jouw team en jouw organisatie Soulful te leiden. En jouw Purpose, Passie en Potentie te vinden. Neem een kijkje op mijn website hoe ik jou kan helpen. Heb je interesse of vragen? Ik ga graag een keer met je wandelen!

Geloof in je dromen. Volg je hart. En doe waar je ongelofelijk goed in bent.

Wil jij ook meer Soul in je leiderschap? Bekijk dan mijn aanbod voor Soulful leiders (1 op 1), Soulful teams en Soulful organisaties. Of neem contact met mij op door te bellen naar 06-405 24 481 of een e-mail te sturen naar mark@soulfulleadership.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.