Intenties; mijn vorm van goede voornemens

Nieuwe voornemens, we hebben ze ongetwijfeld allemaal gemaakt eind vorige maand. Maar of ze in stand blijven…?

 

Een nieuw kalenderjaar leent zich uiteraard goed voor nieuwe voornemens en veranderingen in je leven. Maar sinds een paar jaar heb ik ze niet meer. In plaats van goede voornemens zet ik stevige intenties. Het lijkt misschien een klein verschil, maar het werkt voor mij veel beter. Daar waar voornemens heel doelgericht zijn (‘ik wil stoppen met’…. of ‘ik wil 3x in de week gaan sporten’), gaan intenties juist over de ontwikkeling zelf.

Ik doe dit omdat mijn voornemens (en ambities) al gauw sneuvelden; ik vond het lastig om door te zetten als bleek dat ik mijn doelen niet zou halen. Intenties geven mij meer ruimte. Meer ruimte om te vallen en weer op te staan. Om te evalueren en te leren. En minder ruimte om te stoppen en op te geven!

Mijn intenties voor dit jaar:

  • Dieper in verbinding komen met mijzelf en met de natuur
  • Soulful Leadership als bedrijf steviger neerzetten en uitbreiden met passende concepten
  • Mijn eigen werk nóg leuker maken

 

Heb jij je intenties voor 2021 al gezet?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.