Klant aan het woord: Ronald Molenaar

“Op een diepere laag in verbinding met mijzelf, daardoor voel ik me krachtiger in mijn leiderschap”

 

Na onze kennismakingswandeling besloot Ronald zich verder te willen verdiepen in zijn leiderschap en koos hij voor een 1 op 1 leiderschapstraject. Hoe heeft Ronald deze persoonlijke reis ervaren? Ik vroeg het hem!

 

“Tijdens de kenninsmakingswandeling met Mark kwam ik erachter dat ik beter wilde weten wie ik zelf écht ben, waar mijn hart sneller van gaat kloppen en of er een groter doel is waar ik aan wil bijdragen; een soort van purpose. Ik had al een tijdje het gevoel geleefd te worden. Zowel in mijn werk, waar ik van meeting naar meeting rende als in mijn privéleven, waarin ik vooral bezig was om mijn gezin en onze kinderen te ‘managen’. Dat wilde ik veranderen. De Soulful Leadership aanpak van Mark vind ik heel inspirerend, daarom wilde ik graag met hem aan de slag om terug te gaan naar de kern en meer te luisteren naar mijn hart in plaats van mijn hoofd.”

Wat was jouw ervaring met persoonlijke ontwikkeling voordat je aan dit traject begon?

In mijn carriere ben ik regelmatig met persoonlijke ontwikkeling en managementprogramma’s bezig geweest. Hierdoor heb ik inzicht gekregen in wie ik ben en hoe ik met bepaalde situaties omga. Nu was ik juist op zoek naar verdieping in mijn persoonlijk leiderschap en daarmee ook in het leidinggeven. Ik voelde dat er meer was, dat ik beter contact met mijzelf kon maken en zo mijn eigen potentie beter kon benutten. Dat Mark mij hierbij kon helpen, werd tijdens onze eerste wandeling meteen duidelijk.

Kun je kort vertellen hoe het traject eruit zag en hoe je het hebt ervaren?

Mark werkt niet met een vastomlijnd programma werkt, dat vind ik fijn. We hebben een aantal sessies afgesproken en de invulling daarvan heb ik volledig aan hem overgelaten. Dat alleen al was een stap uit mijn comfortzone, want ik moest loslaten wat we zouden bereiken en ook: hoe we daar zouden komen. De sessies maakten veel los; ik voelde dat ik meer naar buiten wilde, dat ik meer behoefte had aan rust en meer ruimte om te kunnen reflecteren. Het lukte me steeds beter om dit in te passen in mijn dagelijkse leven. Daar hoorde voor mij ook bij om meer tijd te nemen om goed te slapen en gezonder te eten. Op een heel natuurlijke manier ben ik veel gezonder gaan leven, niet omdat het moest, maar omdat dat goed voelde.
De insteek van de sessies en de oefeningen waren totaal anders dan ik gewend was, maar zó op het lijf geschreven. Vanuit het hoofd naar het hart. Ik werd door de begeleiding van Mark en de oefeningen die we samen deden uitgenodigd om veel meer naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren en uitgedaagd om écht duurzame veranderingen aan te gaan. Elke keer leerde ik veel over mezelf op een heel nieuwe manier. Dat gaf veel energie!

Wat zijn momenten die je zijn bijgebleven tijdens het traject?

Allereerst de mooie wandelingen. Het was heerlijk om alle sessies in de natuur te doen. Een van mijn mooiste herinneringen is een visualisatie-oefening die we deden. Met gesloten ogen visualiseren hoe het is om contact te maken met mijn overleden vader en ‘in gesprek’ te zijn met hem en zijn wijze adviezen te horen. Dat heeft mij veel goeds gedaan; sindsdien is hij weer meer in mijn leven.

Wat heeft het Soulful Leider – 1 op 1 coachingstraject je gebracht?

Het traject heeft mij veel rust, veel meer plezier en richting in mijn leven gebracht. Doordat ik dieper durf te voelen en daar ook naar durf te handelen, hoef ik mij niet meer te ‘verstoppen’ achter hard werken. Ik kan mijzelf diep in mijn ogen aankijken en voelen wat belangrijk is voor mij. Dat zorgt ervoor dat ik meer aandacht heb voor mijn relaties in brede zin. Ik ben opener in mijn relatie met mijn vrouw, waardoor we meer verdieping ervaren. In het contact met mijn kinderen ben ik veel meer aanwezig. Ik kijk meer naar wat er gebeurt met ze, wat ze voelen en hoe ik daarbij kan helpen. Ik heb het gevoel dat ik ze beter kan begeleiden. En in mijn werk durf ik meer mijn plek in te nemen. Ik voel mezelf steviger staan, spreek mezelf vaker uit, ongeacht de hiërarchische positie van de ander. Als leidinggevende ervaar ik meer rust, doordat ik nog meer durf te delegeren en duidelijker kies waar mijn prioriteiten liggen; waar ik écht het verschil kan maken.

Tijdens het 1-op-1 traject met Mark merkte ik dat mijn initiële coachingsvraag: “meer inzicht hebben in mijn purpose en weten of ik het goede werk-pad aan het bewandelen ben”, steeds minder relevant werd. Ik merkte dat wat ik wilde bereiken, niet perse was wat ik nodig had. Juist door die openheid en het meer in contact te komen met mijn gevoel en verlangens, heb ik hele waardevolle inzichten gekregen. Ik weet nu veel beter hoe ik in mijn huidige rol bij Jumbo vanuit mijn passie kan werken en mijn potentie beter kan benutten. Ik kijk elke week en zelfs elke dag naar hoe ik dit optimaal kan doen en dat heeft veel impact op de keuzes die ik maak.

In mijn leiderschap ben ik rustiger geworden. Ik kijk nog meer naar hoe ik iedereen in mijn team in zijn of haar kracht kan zetten. Ik werk vanuit meer rust, geef mijn team meer ruimte en vertrouwen en ik zorg ervoor dat ik meer focus heb. Elke week maak ik ruimte om te kijken of ik nog wel met het juiste bezig ben. Het werk is er veel leuker op geworden en ik heb meer impact!

Hoe zou je het 1-op-1 traject in vijf woorden omschrijven?

Warm, Vrij, Afscheid nemen (achterlaten wat me tegenhoudt), Opnieuw beginnen (omarmen wie ik echt ben en wat ik echt wil), Hart.

Hoe zou je de begeleiding van Mark in vijf woorden omschrijven?

Uniek (anders dan ik gewend ben), Intuïtief, Authentiek, Warm, ik voel me Begeleid

Wat is er zo anders aan dit traject ten opzichte van wat je eerder hebt ervaren?

Eigenlijk alles. Vanaf het begin, tot het eind. Wat voor mij aan het begin onwennig was, maar ik daarna als heerlijk en heel leerzaam heb ervaren, is de aanpak van Mark. Er is wel een richting en een werkwijze, maar geen stappenplan of vastomlijnde methode. Deze intuitieve aanpak vertaalt hij ook door naar de begeleiding, zowel tijdens de sessies als buiten de sessies om. Hierdoor is het echt een heel persoonlijk traject. Wat ik daarnaast ook als bijzonder heb ervaren is hoe Mark in zijn begeleiding een enorme variatie biedt aan oefeningen; van meditaties, visualisaties tot een vuurceremonie en een duik in ijskoud water. Maar ook hele concrete handvatten om dat wat ik heb geleerd toe te passen in mijn leven en in mijn werk.

“Als je als leider op zoek bent naar een betere connectie met je gevoel -als je wilt werken vanuit wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt toevoegen aan de wereld- dan is de begeleiding van Mark een uniek traject. Het brengt je op een diepere laag in verbinding met jezelf en je omgeving. Iets wat je ongetwijfeld nog niet eerder zo hebt ervaren.”

 

Wil jij net als Ronald de leider worden die je écht bent?
Plan een online kennismaking in.

Tijdens deze online kennismaking kijken we samen naar waar jij nu staat en waar je naartoe zou willen – in jouw persoonlijk leiderschap of in het leiderschap voor jouw team/organisatie. Ik vertel je wat meer over mijn werkwijze en deel mijn eerste ideeën bij jouw vraagstuk.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.