Van time management naar Timing: juist nu!

Wil je effectief werken? Dan is het belangrijk dat je goed bent in ‘time management’. Dat is wat we overal horen. Maar is dat ook zo? In werkelijkheid wordt dit gezien als: zoveel mogelijk doen in de tijd die je hebt of krijgt. Tijd is immers geld. Maar…jouw tijd en energie kennen ook grenzen. Dus is het belangrijk dat je de stap maakt van ’time management’ naar ’timing’.

 

Juist in deze tijd – met het vele thuiswerken – hoor ik managers en leiders over overvolle agenda’s, een eindeloze reeks aan Team/Zoom meetings (soms wel acht op een dag!) en vooral een gebrek aan energie. Als leidinggevende ben jij het voorbeeld voor jouw medewerkers. Zij spiegelen -, vaker dan jij misschien door hebt-, jouw gedrag, om te voldoen aan de geschreven of ongeschreven verwachtingen.

Dus: als je eerlijk naar je eigen time management kijkt; hoe vaak neem jij de tijd om naar jouw eigen agenda te kijken? Bepaal jij wat jouw prioriteiten zijn? Zorg je voor effectieve (online) meetings, die goed voorbereid zijn en tot duidelijke afspraken leiden? En last but not least, hoe zit jij er eigenlijk zelf bij? Heb jij voldoende energie?

Minder doen?

Als leider wordt je doorgaans beoordeeld op basis van jouw ‘output’, dus op datgene wat je in beweging krijgt en welke (financiële) groei je realiseert. Het is heel verleidelijk om te denken dat je meer voor elkaar krijgt wanneer je meer doet (meer afspraken in je agenda, meer plannen maken, meer, meer, meer…) . 

Maar wat nu als je op de lange termijn jouw impact kunt vergroten door juist minder te doen? Door te vertragen?

Timing

Dat vraagt om jouw rol als leider, jouw verantwoordelijkheden en jouw werk soms opnieuw te definiëren. Om ruimte te maken voor flexibiliteit in je agenda. Zodat je veel meer nog dan alleen op basis van je hoofd (en jouw to do’s ) kunt vertrouwen op je hart (jouw intuïtie). Door meer afstand te nemen, scherper te kijken en beter te luisteren, kun je zien wat nu écht de bedoeling is en wat de juiste timing is.

Waar kun jij de meeste waarde toevoegen en in welke vorm? Timing is alles! Door van ‘time management’ naar ‘timing’ te gaan, kun jij een stap zetten in jouw leiderschap. Juist nu! In deze uitdagende tijd. 

Wil jij de stap maken van time management naar ’timing’? Neem een kijkje op de pagina Soulful leiders of neem meteen contact met mij op door te bellen naar 06-405 24 481 of een e-mail te sturen naar mark@soulfulleadership.nl.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.