To DO or to DOEI?

Met dit frisse herfstweer is het heerlijk om ‘s ochtends te starten met een wandeling. Even in beweging komen en in mijn geval ook meteen op zoek naar een coffee to go.

 

Mijn verleiding om de dag ‘aan te vallen’ is iedere keer weer groot… zo snel mogelijk aan de slag met alles wat er die dag ‘moet’ gebeuren. Iedere keer als ik die verleiding weet te weerstaan, krijg ik daar juist veel voor terug.

Wat wil ik vandaag creëren?

Tijdens mijn wandeling neem ik de vraag mee ‘wat wil ik vandaag creëren?’. Deze vraag geeft mij ruimte om te ontdekken hoe ik in mijn energie zit, waar ik zin in heb en waarvan ik voel dat het de juiste timing is om op te pakken. Soms passen de to-do’s die ik op mijn lijstje heb hier naadloos bij. Maar veel vaker is het nodig om juist ruimte te creëren. Omdat ik weet dat als ik luister naar mijn eigen energie, ik meer impact kan hebben. Veel meer dan de momenten waarop ik luister naar mijn to-do -en dus mijn hoofd- lijstje.

Af en toe verdwijnt mijn TO-DO lijst dan ook volledig naar TO-DOEI. Zoals vandaag.

Waar zeg jij TO-DOEI tegen?

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.