10 vragen die leiden tot een succesvol team

Een succesvol team weet én voelt wat het te doen heeft!

Als je niet écht weet waar je met jouw team naartoe gaat, hoe weet je dan waar je morgen moet beginnen?

In de dagelijkse praktijk zie ik dat het verleidelijk is voor leiders en managers om hun jaarplannen vooral inhoudelijk vorm te geven. Vaak genoeg is dit een herhaling van zetten ten opzichte van het jaar daarvoor. ‘Er is niks groots veranderd in de bedrijfsstrategie, dus met een klein beetje ’tweaken’ hebben wij ons plan voor 2022 wel op orde’.

Het leiden van een team gaat echter niet alleen over de inhoud, misschien zelfs wel in beperkte mate. Het gaat over communiceren en samenwerken. Het gaat over samen een gedeeld verlangen hebben en dit nastreven. Elke dag weer. Eén van de grootste valkuilen van een teamleider is om aannames te maken; ‘volgens mij is iedereen wel aan boord’, ‘wij weten prima wat we met elkaar te doen hebben’, ‘ik weet dat sommige teamleden deze lockdowns lastig vinden, maar volgens mij heeft het geen invloed op hun werk’. Denk je dat je weet wat er speelt in jouw team of wéét je wat er speelt in jouw team?

We staan nu aan het begin van 2022 en juist nu is het belangrijk om met jouw team het kompas scherp te stellen. Want alleen jullie hetzelfde verlangen delen, dezelfde impact nastreven en daar persoonlijke voldoening uithalen, kan 2022 een succesvol jaar worden voor jouw team.

Om juist dit gesprek te faciliteren, heb ik een kaartenset gemaakt. Bestaande uit 10 eenvoudige vragen, die ervoor zorgen dat jij met jouw team op een diepere laag met elkaar in gesprek zijn.

De vragen komen pas echt tot leven als je bereid bent om alle vragen die erom heen ontstaan, te beantwoorden. Ik weet zeker dat het jou en je team inspireert om samen te formuleren hoe 2022 eruit moet ziet.

#1 – Hoe gaat het écht met ons team?

Een eenvoudige vraag en toch wordt deze vraag te weinig gesteld. Sluit je ogen eens en laat teammeetings en individuele teamleden eens de revue passeren. Hoe gaat het dan écht met jullie team?

Ga in gedachte eens midden in jullie team staan en kijk er ook eens naar vanuit een helikopter. Wat valt jou op?

#2 – Waar stroomt de energie in ons team?

In het dagelijkse werk kun je ‘vergeten’ of het zicht kwijtraken op waar en wanneer jullie als team in een ‘flow’ komen. Wat heeft heeft jullie team afgelopen jaar de meeste energie gegeven? Hoe kunnen jullie meer energie krijgen en met meer energie werken?

Waar stroomt de energie niet of minder? Hoe komt dat?

#3 – Waar zijn wij trots op als team?

Het is goed om te kijken naar wat er beter kan, maar ook heel belangrijk om te bouwen op wat goed gaat. Waar ben jij als teamlid trots op?

Wat hebben jullie het afgelopen jaar bereikt? Welke stappen hebben jullie gezet? Wat zijn memorabele momenten voor jullie team in 2021?

#4 – Besteden wij onze tijd aan wat er écht toe doet?

In het dagelijkse werk is het verleidelijk om afgeleid te worden. Afgeleid van het grotere doel van jullie team; hoe jullie het verschil maken voor en binnen jullie organisatie.

Hoe is dat voor jullie? Hebben jullie écht aandacht voor wat er toe doet? En besteden jullie daar dagelijks dan ook genoeg tijd aan?

#5 – Waar staan wij nu?

Als je vanuit een helikopterperspectief kijkt naar jullie team; waar staan jullie dan? Hoe voelt deze plek? Is het comfortabel of juist uitdagend?

Heb je het gevoel dat jullie stil staan of dat jullie in een enorme stroomversnelling staan? Hoe is het om te staan waar jullie nu staan?

#6 – Waar willen wij naartoe?

Misschien zijn jullie volledig tevreden met de plek waar jullie nu staan, of nog niet. Sluit je ogen en vraag jezelf waar je naartoe zou willen met dit team.

Deze vraag gaat misschien wel meer over de reis die jullie willen maken (figuurlijk), dan over de eindbestemming.

#7 – Hoe kunnen wij ons potentieel beter benutten?

Een team is tot veel meer in staat dan alle individuen samen. Elk teamlid heeft gaven en talenten. Als deze optimaal worden ingezet binnen jullie team, vormt dat het potentieel van jullie team.

In hoeverre gebruiken jullie het team potentieel al? Welk onbenut potentieel zien jullie in het team? Hoe kunnen jullie je eigen gaven en talenten nog meer benutten?

#8 – Hoe kan ons team nog meer vanuit passie werken?

Een impactvol team heeft een ‘spirit’, een gedrevenheid vanuit passie. Voelen jullie de passie in het werk dat jullie doen?

Hoe kunnen jullie niet alleen met het hoofd gedreven zijn, maar ook vanuit het hart? Hoe kunnen jullie nog meer passie voelen in het werk dat jullie mogen doen?

#9 – Waar kan ons team écht in groeien?

Waar zie jij dat jullie team naartoe kan groeien en welke stap heb jij dan voor ogen in 2022?

Visualiseer voor jezelf hoe deze groeistap eruit ziet, waar het jullie naartoe brengt. Wat is er dan anders dan in 2021? Hoe ziet dat eruit, hoe voelt dat?

#10 – Wat willen wij meer doen?

Nu je bij de laatste vraag bent aangekomen is het tijd om wat concreter na te denken hoe jullie vooruit willen gaan. Wat gaan jullie meer doen? Waar gaan jullie meer tijd aan besteden, meer focus in aanbrengen of misschien meer rust in nemen. Om iets meer te kunnen doen, is het ook nodig om iets minder te doen. Wat gaan jullie minder doen?

Wil jij met jouw team écht impact realiseren?

Bekijk dan mijn aanbod voor Soulful leiders (1 op 1), Soulful teams en Soulful organisaties. Of neem contact met mij op door te bellen naar 06-405 24 481 of een e-mail te sturen naar mark@soulfulleadership.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.